Waarom een coach goed werkt voor mij [en ook voor jou]

Waarom een coach goed werkt voor mij [en ook voor jou]

Sinds 2014 werk ik regelmatig met één of meerdere coaches. Mensen die mij helpen met het vinden van de juiste richting of het behalen van een specifiek doel. Als ondernemer ben ik ervan overtuigd dat niet alleen ik, maar ook (bijna) alle andere ondernemers niet zonder een coach zouden moeten zitten.

Waarom een coach?

Waarom? Heel simpel. Als eindbaas is er nooit iemand “boven” je waaraan je verantwoordelijkheid moet afleggen en daarmee ook niemand die met een frisse andere blik kan kijken naar jouw uitdagingen. Een coach kan je helpen met het vinden van je blinde vlekken.

Mijn eerste coach in 2014 was Mariëlle van der Vlies. Dankzij haar coaching kreeg ik richting in mijn dienstverlening en werd mijn bedrijf succesvoller.

Afgelopen week verscheen een nieuw podcast interview van mij met Mariëlle. Leuk om te luisteren.

Mijn coaches door de jaren heen

In de jaren erna vond ik in Michael Pilarczyk een goede coach waardoor mijn mindset compleet is veranderd. Daar heb ik tot de dag van vandaag nog altijd profijt van. Hij heet ook niet voor niets mister mindset.

Vervolgens kwam ik in 2018 uit bij Suzanne van Schaik, waarmee ik in 2022 wederom een traject draai. Bij haar word ik uitgedaagd om het maximale uit mezelf te halen.

Kortom, coaches helpen mij al jaren om meer uit het leven te halen en om mezelf te blijven ontwikkelen. Ik vind dat fijn en gun andere mensen dit ook.

Mijn coaching skills

De afgelopen paar jaar heb ik dan ook deels besteed aan het mezelf trainen tot een betere coach voor anderen en inmiddels heb ik mezelf in die markt van business coaches gepositioneerd. Mijn mijn 20+ jaar aan kennis en ervaring help ik ondernemers het verschil te maken in hun bedrijf en de groei naar hun volgende omzetplafond te realiseren. Dat is leuk om te doen en ik krijg er ook hele toffe feedback over, zoals deze week nog van Angela:

Leuke review van Angela

In november heb ik iets te vieren. Het feit dat ik mijn business een andere draai geef voelt goed. Ik ga nog meer in mijn kracht staan om ondernemers te helpen. Om dit te vieren werk ik in november met een early bird aanbod voor de eerste instappers op mijn jaartraject. Wellicht is het iets voor je. Bekijk mijn “de verf is nog nat” nieuwe website eens voor meer informatie.

Wat zoek jij in een coach? Wat is voor jou nu echt essentieel? Laat het weten door mij een bericht te sturen. Dank je wel!

Over de schrijver
Marc de Groot begon eind jaren '90 zijn avontuur in de wondere wereld van online marketing en ondernemerschap. Marc is eigenaar van Search Cobra, mede-eigenaar van Spice Rebels en agency mentor voor ondernemers die hun online marketing agency willen laten groeien en verder professionaliseren.
Reactie plaatsen